SCB TenneT

 

Toepassing en implementatie SCB - TenneT

 

Bij TenneT werd het project Realisatie 380kV Station Rilland uitgevoerd in de periode van 2016 tot en met 2019. Binnen het project werd een nieuw 380kV-station gerealiseerd. Er is gekozen voor het gebruik van een geïntegreerde contractvorm, UAV-gc, om de expertise van de markt optimaal te benutten. Systeemgerichte contractbeheersing (SCB) werd toegepast om de kwaliteit van de processen en de uiteindelijke producten te beheersen. De opdracht is destijds gegund aan RHDHV en zij heeft de expertise van DHM ingezet in de rollen van projectleider, lead auditors, auditors, toetscoördinatoren en risicomanagers.

In 2018 werd de ROK-SCB gegund. Vanuit deze opdracht wordt voor een periode van 4 jaar SCB uitgevoerd op diverse projecten waaronder Rensec 380kV, Rensec 150kV, netversterking Friesland en Wintrack ZW 380kV. PSU’s, trainingen, workshops en advies sessies werden toen aan het palet toegevoegd.

DHM collega’s hebben ruime ervaring binnen de SCB-systematiek waarmee we de klant kunnen ondersteunen in de contractbeheersing. Tevens hebben we kennis in het kennisveld Energie, die we opgedaan hebben bij o.a. onze opdrachten van TenneT, Gasunie en Alliander.

Samen met RHDHV is er een team gevormd met één uniforme werkwijze. De teams waren uitwisselbaar en zo werd een kwalitatief hoog product gegarandeerd. Wij voelen ons verbonden met zowel het team van RHDHV als met de teams van TenneT wat resulteerde in een prettige, open en transparante sfeer.

Verantwoordelijkheden zijn het aanleveren van systeem-, procestoetsen, toetsplannen en risicomanagement. Bij het starten van een nieuw project bij TenneT wordt gekeken naar een zo efficiënt mogelijke combinatie van teams. Het geleerde brengen we in de praktijk. Dit kan gebaseerd zijn op de geografische ligging van de projecten, maar ook op productniveau. Zo heeft één risicomanager meerdere projecten waarop hij risicomanagement uitvoert binnen hetzelfde TenneT-team.