
Deelmobiliteit Goedopweg
Goedopweg - Utrecht
Regio Utrecht is hét trefpunt van ons land. Daarom werken rijks- en regionale overheden zelf en gezamenlijk veel aan het bereikbaar en leefbaar houden van de regio.
Goedopweg staat voor slim reizen in de regio Utrecht en draagt bij aan de bereikbaarheid en duurzaamheid van één van de drukste regio’s van ons land. Goedopweg is een samenwerking tussen de provincie Utrecht, Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de gemeentes Utrecht en Amersfoort. Goedopweg richt zich vooral op korte termijn oplossingen en projecten, met een sterke focus op gedragsbeïnvloeding en mobiliteitsmanagement. Daarbij gaat het vaak om nieuwere concepten zoals het beïnvloeden van reizigersgedrag, smart mobility oplossingen en het samenwerken met werkgevers en specifieke sectoren zoals de onderwijssector. Het bedrijfsleven werkt hard mee aan een betere bereikbaarheid van de regio. Veel bedrijven ontwikkelen een duurzaam mobiliteitsbeleid en stimuleren thuiswerken en ov- en e-bikegebruik bij medewerkers.
Bij het stimuleren van ander reisgedrag wordt er gewerkt met specifieke doelgroepen reizigers, en/of op slimme mobiliteitsoplossingen zoals Talking Traffic, deelmobiliteit en Mobility as a Service (MaaS). Belangrijke doelgroepen zijn werknemers (en daarmee ook werkgevers), inwoners, studenten en mensen die voor ritten korter dan 15 kilometer vaak de auto pakken.
In opdracht van Goedopweg verzorgen wij het programmamanagement Deelmobiliteit & MaaS met als doel Deelmobiliteit op te schalen. In dit programma combineren wij onze ervaring uit de praktijk van deelmobiliteit en MaaS concepten met als doel Regio Utrecht nu en in de toekomst bereikbaar te houden.
Daarnaast pakt DHM het projectmanagement voor de Hinderaanpak van grote projecten op zoals de verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder. Die hinderaanpak bestaat uit een werkgeversaanpak, communicatie en slimme mobiliteitsoplossingen. De aanpak is er op gericht om op korte termijn zoveel mogelijk weggebruikers de spits te laten mijden door bijvoorbeeld met de fiets of met het OV te gaan, door meer thuis te werken of door buiten de spits te rijden.